CBME Türkiye | 11-14 Aralık 2024

Fuar Alanı | İstanbul Fuar Merkezi Hol 1-2-4-8

Ziyaret Saatleri | 09.30 - 18.30 (Çarşamba-Cuma)
                             09.30 - 16.00 (Cumartesi)

Yayınlanma Tarihi: 10 Şubat 2020

Ortalama Okuma Süresi: 5 dakika

Bebek Çocuk Sektöründe En Çok Harcama Yenidoğan Grubunda Yapılıyor

BAGİDER Başkanı Tunç Karaaslan, Türkiye’de ailelerin çocukları için aylık ortalama 40-60 dolar, yılda ise 480-700 dolar civarında harcama yaptıklarını açıkladı. Türkiye’de her yıl 1,3 milyon bebek dünyaya geldiğine dikkat çeken Karaaslan, 2 milyar dolar iş hacmine sahip sektörde; yatak, mobilya, bebek arabası gibi büyük harcamaların ilk aylarda yapıldığını, bu nedenle en çok harcamanın yenidoğan grubunda olduğunu söyledi.

Dört saatlik uçuş ile dünya nüfusunun yüticarezde 40’ına ulaşabilecek mesafede konumlanan Türkiye; genç nüfusu, üretim kapasitesi, ürün kalitesi, düşük maliyet, hızlı teslimat gibi öne çıkan kabiliyetleri ile hem üretici hem de tüketici olarak anne, bebek, çocuk sektöründe dikkat çeken pazarlar arasında yer alıyor. 2 milyar dolar iş hacmine sahip sektör, her yıl ortalama yüzde 20 oranında büyüyor.

Türkiye’de AB normlarıyla eşit standartta üretim yapılıyor

Çocukların sağlıklarını korumada ve güvenliklerini sağlamada sektörlerine büyük sorumluluklar düştüğünü ifade eden BAGİDER Başkanı Tunç Karaaslan, Türkiye’de AB normlarıyla eşit standartta üretim yapıldığını belirtti ve ebeveynleri merdiven altı ürünlere karşı dikkatli olmaya davet etti. Bebek sektörünün diğer sektörlere göre pandemiden daha az etkilendiğini ifade eden Karaaslan, “Bu dönemde sağlıklı ve güvenilir ürünlerin kullanımını daha da önem kazandı.” dedi.

Fuarların önemini ve değerini pandemi döneminde daha da iyi anladık

Son dönemde özellikle perakende satışlarda e-ticaretin arttığını ve sektör adına bunun olumlu bir gelişme olduğunu ifade eden Tunç Karaaslan; “Bebek ve çocuklarımızı korumak adına aldığımız sorumluluk büyük. Bu nedenle firmalarımız üretici veya distribütör firma ile bir araya gelerek ürünleri görmek, dokunmak, incelemek ve kalite standartlarına uygunluğundan emin olmak istiyor. Fuarların önemini ve değerini pandemi döneminde daha da iyi anladık. BAGİDER olarak, 8-11 Aralık 2021 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek CBME Türkiye 39. Uluslararası İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı’na hazırlanıyoruz. Bölgenin en güçlü bebek çocuk ürünleri fuarı olan CBME Türkiye, bu alanda dünyanın en büyük fuarları arasında yer alan CBME China, CBME India, CBME Indonesia gibi çok önemli bir portföyün, çok önemli yapıtaşlarından biri. CBME Türkiye ile yeni yılda yeni iş birliklerine imza atacağımıza ve sektörümüzün kazanacağı ivme ile ülke ekonomisine katkımızın artacağına inanıyorum.” dedi.

CBME Türkiye, katılımcı firma çeşitliliği ve nitelikli ziyaretçisi ile öne çıkıyor

CBME Türkiye’nin ağırlıklı olarak hedef Orta Doğu, Kuzey Afrika, Balkanlar ve Rusya-BDT bölgelerindeki büyük pazar potansiyelinden yararlanmak isteyen üretici firmalar için önemli ortak buluşma noktası konumunda yer aldığını belirten CBME Türkiye ve İstanbul Kids Fashion Fuar  Direktörü Hatice Dinçer, “CBME Türkiye, sektörün her yıl beklediği ve geniş katılımla yer aldığı bölgenin en güçlü bebek çocuk fuarı. 30 yıldır kesintisiz devam eden ve bu alanda çok önemli ve katma değerli deneyime sahip bir fuarız. Katılımcı firma çeşitliliğimiz ve nitelikli ziyaretçilerimiz ile öne çıkıyoruz ve tüm paydaşlarımıza ticaretlerini ve potansiyellerini geliştirebilecekleri fırsatlar sunuyoruz. Ekonomilerin iyileştirilmesinde fuarların büyük rol üstleneceğine olan inancımız tam. Sektöre desteğimiz bu dönemde artarak devam edecek ve el birliği yaparak bunu hep birlikte başaracağız.” dedi.

CBME Türkiye 39. Uluslararası İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı, 8-11 Aralık 2021 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde yapılacak. Fuarda, ‘Bebek Çocuk Taşıma ve Güvenlik Araç Gereçleri’, ‘Bebek Bakımı ve Beslenmesi’, ‘Oyuncak ve Bisiklet’, ‘Yenidoğan ve Bebek Giyim’, ‘Çocuk ve Genç Giyim’, ‘Abiye Giyim’, ‘Pijama, Çorap, Çamaşır ve Aksesuar’ ve ‘Mobilya ve Ev Tekstili Ürünleri’ kategorilerinde firmalar yer alacak.

Anne Bebek Çocuk Ürünleri Sektörü CBME Türkiye ile İhracata Koşacak

T.C. Ticaret Bakanlığı’nın fiziki fuarların 1 Eylül’de başlayacağını ilan etmesi üzerine açıklama yapan CBME Türkiye ve İstanbul Kids Fashion Fuar Direktörü Hatice Dinçer, “30 yıldır kesintisiz olarak Ocak ve Haziran aylarında yılda 2 kez düzenlenen bölgenin en güçlü bebek ve çocuk ürünleri fuarı olarak güvenlik ve hijyen tedbirlerini aldık." dedi.

CBME Türkiye "Trend Postası"na kayıt olun.

"Trend Postası" e-bültenine kayıt olarak, Türkiye ve global bebek ve çocuk ürünleri sektörüyle ilgili trend ve gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz.

KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN →